vrijdag 1 juni 2018

De Niet 'Genre gebonden' Musicus


**** Muzikale Invloeden 

Reeds heel vroeg in mijn leven maakte ik kennis met de genres Country & Western en Gospel/Spirituals ( via respectievelijk mijn vader en een kerkelijke omgeving ) ..
Na een periode waarin ik leerde wat performance is, gitaarspelen en muziek in het algemeen , volgden - zoals ik het noem - 'Leerperioden' .... : Hardrock , Blues , Jazz/Fusion , Soul , Progressive , en later ook Klassiek en Wereldmuziek ....etc etc.. 

Het beluisteren , het verzamelen van diverse muziek , evenals het meespelen met platen ( of dit i.i.g. proberen ) heeft mijn persoon onbeschrijfelijk veel opgeleverd 

De vele verschillende invloeden brachten mij op het pad van ' niet-kunnen-kiezen ' .. In de hoedanigheid van zowel Luisteraar als Muzikant .. 
Muziek kiezen ?? Nee joh... wat zou ik moeten kiezen ? 
     
Het komt erop neer dat ik diverse genres afzonderlijk waardeer (Mits er goed wordt gemusiceerd. Uiteraard) en -letterlijk- kan genieten van de muzikale kleuren en verscheidenheid aan virtuositeit en passie ! 

Persoonlijk voel ik me thuis in de wereld van Free Improv / Jazz en Fusion / Blues en verwante (sub)genres ... Over Fusie gesproken, het fuseren van diverse muzikale kleuren bracht (en brengt nog steeds) oneindig mooie details aan het licht.. De 'vormloze Vorm' , die je in staat stelt om elke vorm binnen (en buiten !) de kleurrijke Worlds of Music aan te nemen .... 

Het is zeer eenvoudig om de Muzikale invloeden , als wel Muziek helden hieronder op te sommen , maar ik haal net zoveel inspiratie uit het luisteren naar de Wind , Regen .... De geluiden , geuren en kleuren van de Zee , en , ...is de Lucht , de grenzeloze Ruimte boven ons met al haar hemellichamen niet het meest perfecte Kunstwerk .... ? 

----- Nee, ik kan niet kiezen , en in deze fase van mijn leven ( als mens , als muzikant ...) voel ik me -minder dan ooit - gebonden aan 1 genre , idee of benadering ... Want : 

''  .... Altijd op zoek naar de Vrije Vorm , Fusie , Progressie en Verrassende kleuren ..... 
Een Niet 'Genre gebonden' Musicus .....'' 

Let's take a walk and meet an Ocean of Ideas....