woensdag 24 februari 2016

MuZieK en de GiTaaR , ....Voor iedereen ?

                                  **MUZIEK IS VOOR IEDEREEN** 

 De bovenstaande titel dekt in feite de lading van wat hieronder zal worden beschreven , want : Muziek is letterlijk voor iedereen !!!
Over de hele wereld wordt Muziek beluisterd , gecomponeerd en/of uitgevoerd ... Elk volk (en cultuur) kent haar eigen vormen van Muziek en de beleving hiervan .. 
Soms ligt de nadruk meer op Ritme , een andere keer gaat het vooral om de Melodie of ideeën m.b.t. Harmonie .. Terwijl bij sommige componisten en volksmuziek Klankkleur de spreekwoordelijke boventoon voert . ( Denk aan resp. Debussy en Gamelan muziek van Java ) 

......... En dan is er ook nog het onderscheid tussen 'Instrumentale Muziek' en 'Vocale Muziek' , of ... een combinatie tussen deze twee ...... De mogelijkheden lijken grenzeloos !
 

             ** IS (het leren) BESPELEN VAN DE GITAAR VOOR IEDEREEN ?**

Bij 'Colours of the Guitar' staat de Gitaar ( elektrisch en/of akoestisch ) centraal , en dan met name het (beter) leren bespelen van dit prachtige instrument ... 
Wij gaan er vanuit dat letterlijk iedereen kan leren spelen !  -- https://youtu.be/CsuGcAUXWGo

IEDEREEN ? Ja , in feite wel ..... Uiteraard , niet iedereen wordt even 'goed' .. Sommige mensen zijn 'geboren met een gave' en hoewel ook deze 'begaafde mensen' zullen moeten oefenen om verder te komen , is het voor de meesten werkelijk zwoegen om (soms) het minimale onder controle te krijgen ! 
Nee, niet iedereen is een -zogenaamd- wonderkind , maar met een fikse dosis motivatie en dagelijks oefenen kan men zeker wat bereiken .. 

De ervaring leert dat veel mensen willen leren spelen voor 'het plezier' wat hieraan te beleven valt. Het ' hebben van een bijzondere hobby ' ... Ook binnen laatstgenoemde categorie zijn de contrasten dikwijls groot : De een speelt uitsluitend in de veilige huislijke omgeving , de ander neemt zijn/haar gitaar mee op vakantie , terwijl de fanatieke hobbyist in een band speelt of er een opricht met muzikale vrienden ..
  
Maar of je nu Luisteraar bent , Performer, 'Prof' of 'Amateur'....: MUZIEK IS VOOR IEDEREEN !!!